IMAP REDBAENK poradcem BARTIDA při prodeji skupině STOCK SPIRITS

IMAP REDBAENK s potěšením oznamuje úspěšné dokončení prodeje společností BARTIDA s.r.o. a BARTIDA Retail s.r.o. skupině STOCK SPIRITS GROUP. Tímto krokem si STOCK SPIRITS upevňuje své vedoucí postavení, především v segmentu prémiových lihovin. STOCK SPIRITS uhradil prodávajícím 7,3 mil. EUR ke dni transakce a dalších až 3,7 mil. EUR uhradí v rámci odložených plateb kupní ceny, které jsou vázány na plnění vytčených obchodních cílů.

BARTIDA, která působí na českém trhu v segmentu prodeje prémiových lihovin, patřila k největším privátně vlastněným firmám v tomto segmentu. Portfolio společnosti, které zahrnuje jak vlastní značky, tak i distribuované značky třetích stran, pokrývá prémiové rumy, ovocné destiláty a likéry. Společnost se zaměřuje se na přímý prodej prémiovým podnikům a vedle toho provozuje vlastní internetový obchod. V roce 2018 dosáhly tržby BARTIDA 8,8 mil. EUR a EBITDA překročila 1 mil. EUR.

STOCK SPIRITS je jednou z předních skupin v segmentu značkových lihovin a likérů ve střední a východní Evropě. V široké nabídce produktů nechybí mnohé proslulé a oblíbené značky, které jsou zakořeněny v regionálním dědictví. Vedle svých hlavních aktivit v Polsku, Česku, na Slovensku, v Itálii, Chorvatsku a v Bosně a Hercegovině exportuje STOCK SPIRITS své produkty do více než 50 zemí světa. Celkový objem prodeje v současné době přesahuje 100 milionů litrů ročně. STOCK SPIRITS GROUP je kótována na hlavním trhu londýnské burzy. Proforma roční tržby skupiny za období končící 30.9.2018 dosáhly 282,4 mil. EUR s provozním ziskem na úrovni 48,7 mil. EUR.

Tým IMAP REDBAENK, vedený Richardem Kovářem, působil jako finanční poradce vlastníků BARTIDA s.r.o. a BARTIDA Retail s.r.o. v průběhu celého procesu prodeje.

Více novinek