IMAP Redbaenk poradcem Wendell Electronics, a.s. při vstupu dánské společnosti BB Electronics A/S

Do společnosti Wendell electronics, a.s. („Wendell electronics“) vstupuje dánský strategický partner, společnost BB Electronics A/S („BBE“). Tento krok je výsledkem záměru začlenit společnost Wendell electronics do silného mezinárodního seskupení a posunout tak lanškrounský podnik do další etapy úspěšného rozvoje. IMAP Redbaenk působil jako poradce prodávajícího v průběhu celé transakce.

Za 17 let své existence se Wendell electronics stal významným domácím hráčem v oblasti electronics manufacturing services („EMS“). Společnost obsluhuje řadu nadnárodních zákazníků, v roce 2018 dokončila v Lanškrouně výstavbu moderního výrobního závodu a se 130 zaměstnanci zakončila loňský rok s rekordním obratem přesahujícím 330 mil. Kč. Původně rodinný podnik je dnes veden plně profesionálním managementem.

Společnost BBE, která byla založena v roce 1975 patří v současnosti mezi skandinávské lídry v oblasti EMS. Služby společnosti jsou využívány v celé řadě průmyslových odvětví včetně telekomunikací, informačních technologií, zdravotnické techniky a dopravy. Společnost BB Electronics má tržby přesahující 60 milionů EUR a zaměstnává 550 zaměstnanců v Dánsku a Číně.

Více novinek