IMAP Global Trends M&A 2018-2019

Dokument “IMAP Global Trends 2018-2019“ shrnuje odpovědi dotazníku vyplněného koncem minulého roku našimi IMAP partnery z celého světa. Dotazník shromáždil jejich vnímání M&A aktivit v roce 2018 a jejich výhled pro rok 2019. Publikace poskytuje pochopení M&A trhů, které není možné nahradit pouhým studiem uzavřených transakcí.

Poradci IMAP globálně zhodnotili, že rok 2018 byl lepší, co do počtu transakcí, tak výše násobků ocenění, než rok 2017. Technologie a zdravotnictví byly nejvýkonnější sektory s nejatraktivnějšími násobky ocenění. Očekává se, že tomu tak bude i v roce 2019.

Indikátory nepovídají, že během první poloviny roku 2019 bude růst globálního HDP zpomalovat, avšak 54 % poradců IMAP je trochu nebo velice optimistických o M&A v roce 2019. Téměř polovina poradců očekává v nynějším roce nárůst objemu transakcí.

Sentiment poradců IMAP naznačuje, že akvizice v technologickém sektoru budou v roce 2019 nadále hlavním faktorem M&A aktivit, přičemž tempo akvizic technologických cílů a aktiv společnostmi z netechnických odvětví by mělo dále narůstat.

Doufáme, že následující globální trendy a názory Vám poskytnou náhled na globální M&A aktivity v nynějším roce, a že budou užitečné při vyhodnocování Vašich M&A příležitostí.

Abyste viděli publikaci klikněte zde.

Více novinek