Mezinárodní týmy IMAP poskytli poradenství NEI Limited při akvizici slovenské společnosti Kinex Bearings vyrábějící ložiska

NEI Limited se sídlem v indickém Džajpuru akvírovalo slovenského výrobce ložisek, společnost Kinex Bearings. Nákup akcií byl dokončen prostřednictvím mezinárodní investiční společnosti NEI se sídlem ve Švýcarsku, v Curychu.

Tato akvizice poskytuje NEI Limited výjimečnou možnost pro růst na evropském trhu ložisek, zejména v segmentu železnic. NEI má v úmyslu dále posílit přítomnost Kinexu v železničním odvětví a zároveň uvést na trh produkty ze své Indické výroby.

NEI je předním Tier-1 dodavatelem automobilových a průmyslových ložisek a je součástí CK Birla Group, indického průmyslového konglomerátu v hodnotě 5 miliard dolarů s bohatou historií fúzí, akvizic a spojenectví s několika renomovanými světovými společnostmi. Skupina zaměstnává přes 20 000 lidí ve 24 výrobních závodech po celém světě.

Společnost Kinex Bearings sídlící v Bytči na Slovensku se specializuje na výrobu valivých ložisek pro konečné využití. Je předním dodavatelem textilních ložisek a evropským lídrem v dodávkách válečkových ložisek pro železniční vozidla. Společnost provozuje 2 výrobní závody se sídlem v Bytči a Kysuckém Novém Městě na Slovensku.

Poradci IMAP z Indie a České republiky společně zahájili transakci jménem NEI Limited a úzce spolupracovaly na zajištění plynulé podpory klienta ve všech fázích transakce, včetně předložení nezávazné nabídky, due diligence a závazné nabídky a následného podepsání konečných dokumentů.

Spolupráce IMAP na této mezinárodní transakci byla klíčová při poskytování kvalitní podpory a služeb klientovi.

Více novinek