IMAP v roce 2019 dokončil 234 M&A transakcí v hodnotě přes 13 miliard USD

V roce 2019 IMAP dokončil 234 M&A transakcí v hodnotě více než 13 miliard USD. Výsledek byl vyšší než v předchozím roce (2018) a skutečně znamenal nelepší výsledek IMAP od roku 2012. Průměrná zveřejněná hodnota transakcí činila 66,9 milionu USD. Podle poradců IMAP hlavními motivy k zahájení transakcí mezi jejich klienty byla konkurenceschopnost, upevnění pozice v odvětví a plánování nástupnictví.

Nízké úrokové sazby společně s rostoucími obavami souvisejícími s ekonomickým zpomalením také vedly ke zvýšené M&A aktivitě. V loňském roce bylo přes 32 % transakcí IMAP přeshraničních, což je více než obvykle vzhledem k obecnému propadu přeshraničních transakcí. To odráží skutečně globální povahu IMAPu. Přibližně jedna čtvrtina transakcí IMAP v roce 2019 zahrnovala private equity.

Jurgis Oniunas, předseda IMAP, uvádí:

„IMAP je rostoucí a dynamická mezinárodní organizace na mid marketu, jejíž celosvětový tým téměř 500 odborníků v oblasti M&A transakcí konzistentně dokončuje M&A transakce co do jejich počtu a kvality. Naši partneři poskytují vysoce kvalitní příležitosti společně se slibem, že celý proces bude řízen profesionálně a s integritou – pokaždý a kdekoli na světě - to je totiž skutečná síla partnerství IMAP.“

Klikněte zde a přečtěte si úplný roční přehled za rok 2019

Více novinek